FAQ


FAQ (Soalan Lazim)

Berikut adalah beberapa soalan lazim (FAQ) yang selalu ditanya oleh pelanggan setia PuasBeli.com. Dapatkan jawapan untuk soalan-soalan tersebut seperti di bawah:

1. Bagaimana jika saya mahu membeli barang di PuasBeli.com?

Pelanggan cuma perlu click pada button “Order Now” dan page email akan keluar secara automatik. Sila masukkan detail peribadi dan pesanan anda pada email berkenaan dan tekan”send”. Selepas email telah dihantar, Admin PuasBeli.com akan cuba menghubungi anda untuk mendapatkan keterangan lanjut.

Ada juga pelanggan yang tidak menetapkan (set) email default di applikasi email mereka (Microsoft Outlook) lebih-lebih lagi PC atau Laptop peribadi. Oleh itu, sistem operasi (windows etc) akan mengarahkan anda untuk menetapkan konfigurasi tersebut sebelum sebarang proses pesanan dapat dilakukan. Untuk memudahkan proses pesanan anda, sila call atau SMS pesanan anda ke nombor telefon yang telah ditetapkan dalam “Contact” .

2. Bagaimana jika saya mahu membuat bayaran untuk setiap pembelian?

Pelanggan yang telah menghantar pesanan akan mendapat balasan email daripada Admin PuasBeli.com untuk proses pembayaran dan no Akaun Bank. Pelanggan cuma perlu memasukkan sejumlah wang berdasarkan harga yang telah dipersetujui untuk setiap satu pembelian. Sila click pada gambar bank pilihan anda seperti di bawah:

3. Apa yang saya dapat selepas membuat pembayaran?

Sekiranya pelanggan adalah penduduk tetap di Putrajaya, Admin akan mendapatkan alamat rumah, menetapkan temujanji dan akan hantar barang yang dipesan secara percuma ke rumah anda. Sekiranya alamat pelanggan adalah di luar kawasan Putrajaya, Admin PuasBeli.com akan memberikan nombor rujukan “tracking code” post laju anda untuk rujukan penghantaran kelak. 2 ke 3 hari bekerja diperuntukkan untuk setiap penghantaran pos ke rumah anda.

Note:

For international order from Brunei, Singapore, Indonesia, Thailand etc, please PM/ Whatsapp/ SMS/ Email me first. The price would be slightly different based on your location and quantity.

 

 

 

 


Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Reviewed by on. Rating:

2 Responses to “FAQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *